Різними способами окупанти примушують українців отримувати російські документи, щоб забезпечити "вибори".

На тимчасово окупованій території України російські загарбники всіляко намагаються штучно збільшити кількість населення з російськими паспортами для участі у так званих "виборах" у вересні цього року. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Повідомляється, що російські окупаційні  адміністрації почали масово виселяти громадян України з їхніх будинків і квартир під приводом нібито заборгованості за комунальні послуги.

"Це насамперед стосується людей, які не отримали паспорт громадян РФ. Зокрема, у Старобільську після виселення в такий спосіб законних власників житла туди заселяються громадяни РФ. Крім того, російським окупаційним режимом заборонено жителям Херсонської області, які не мають російських паспортів, повертатися до своїх населених пунктів, терміново залишених внаслідок підриву противником Каховської ГЕС.  Водночас окупанти змушують постраждалих від підтоплення та примусово виселених зі своїх домівок громадян України переїздити до Росії або на тимчасово окуповану територію АР Крим", - йдеться у повідомленні Маляр.