Висадка морського десанту на південне узбережжя України неможлива. Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

«На початку повномасштабного вторгнення рф мала в акваторії Чорного моря в складі чорноморського флоту сім великих десантних кораблів. Ще шість одиниць вони завели перед початком повномасштабного вторгнення з метою планування зокрема операцій з висадки морського десанту. Але як показала практика, ця операція, хоч і планувалася, але не мала успіху», - зазначив Плетенчук.

Станом на зараз, за його словами, ЗСУ звільнили акваторію загальною площею 25 тисяч квадратних кілометрів, і наша берегова артилерія контролює море в глибину більше, ніж на 100 морських миль.

«Відповідно, провести цю операцію наразі неможливо», - наголосили у ВМС.

Також він зауважив, що подібні операції - з висадки морського десанту - не відбуваються самі по собі.

«Вони завжди ідуть разом із сухопутною кампанією. Тому враховуючи те, що ворога вже відкинуто на лівий берег річки Дніпро - така операція зараз не має військової доцільності і сенсу», - резюмував речник ВМС.

У контексті

Раніше речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що вважає недоречним відкриття пляжів на Одещині через висадку ворожого десанту. Утім, очевидно, побоювання Гуменюк нереалістичні. Кількість відвідувачів одеських пляжів на минулих вихідних зашкалила. Тож, очільник Одеської ОВА Олег Кіпер доручив перевірити і облаштувати там безпечні умови для оздоровлення людей на морі. Пляжі, що визнають безпечними, планують відкрити найближчими днями. Відповідне рішення також буде погоджено з військовим керівництвом Одещини.