На Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках за добу відбулося 40 бойових зіткнень.

За минулу добу на фронті відбулося 40 бойових зіткнень на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 29 червня.

Зазначається, що росіяни завдали удару іранськими ударними БпЛА типу Shahed. Протиповітряною обороною шість дронів-камікадзе було знищено. Крім того, ворог завдав два ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

За даними Генштабу, на Сіверському та Слобожанському напрямках війська РФ завдали авіаційного удару в районі Руської Лозової Харківської області. Здійснено мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів. Серед них Леонівка Чернігівської області; Нововасилівка, Зноб-Новгородське, Нова Гута, Вовківка Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Малі Проходи, Гатище, Плетенівка, Бочкове, Нестерне, Кругле та Бударки на Харківщині.

На Лиманському напрямку армія РФ здійснила безуспішні наступальні дії в районі Роздолівки. Завдано авіаударів в районах Білогорівки Луганської області та Званівки і Виїмки Донецької області. Артобстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка на Луганщині та Торське, Верхньокам’янське і Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки, Богданівки та Білої Гори. Завдали авіаційного удару біля Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед яких Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка та Південне.

На Авдіївському напрямку війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки та Сєверного. Завдали авіаційного удару в районі Авдіївки, обстріляли з артилерії понад 10 населених пунктів, зокрема, Бердичі, Авдіївку, Водяне, Карлівку та Первомайське.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка, в той же час ворог завдав авіаційного удару в межах цього населеного пункту. Також росіяни здійснили артилерійські обстріли в районах близько 10 населених пунктів, серед яких Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку армія РФ провела безуспішні наступальні дії в напрямку Новомихайлівки. Завдав авіаударів біля Пречистівки та Макарівки Донецької області. Здійснив обстріли понад 20 населених пунктів, серед яких Костянтинівка, Парасковіївка, Новомихайлівка, Пречистівка, Золота Нива, Вільне Поле, Сторожеве, Благодатне, Макарівка та Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Окупанти завдали авіаударів в районах Левадного та Малої Токмачки Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли близько 30 населених пунктів. Серед них Левадне, Ольгівське, Гуляйполе,  Залізничне, Чарівне Запорізької області; Михайлівка, Гаврилівка, Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгівка, Бургунка, Львове, Іванівка, Наддніпрянське, Антонівка, Херсон, Комишани, Дніпровське, Янтарне, Берегове, Томина Балка, Софіївка Херсонської області та Очаків на Миколаївщині.