Наші війська вразили шість районів зосередження особового складу противника та два пункти управління.

Українські війська відбили атаки російських агресорів на п’яти напрямках на сході країни. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у п’ятницю, 7 липня.

Військові нагадали, що сьогодні вночі ворог атакував територію України іранськими ударними дронами типу Shahed. Вдалося знищити 12 із 18 ударних БПЛА. Також ворог вдарив ракетами по території одного з інфраструктурних об'єктів Запоріжжя, завдав 42 авіаційних удари, здійснив близько 30 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, зруйновано цивільну інфраструктуру, постраждали мирні люди.

Запеклі бої велися на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках – там відбулось близько 20 бойових зіткнень. Усі ворожі атаки були відбиті.

Наша авіація за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу противника, два – по зенітно-ракетних комплексах та один – по пункту управління ворога. Також нашими захисниками було знищено два розвідувальних БПЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, сім артилерійських гармат на вогневих позиціях та станцію РЕБ.