Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення щодо російського вторгнення РФ в Україну станом на вечір понеділка, 25 вересня.

Повідомляється, що російські війська завдали ударів 12 крилатими ракетами Калібр, двома протикорабельними ракетами П-800 Онікс і 19 іранськими ударними БпЛА типу Shahed-136/131 по припортовій інфраструктурі Одеської області.

Українська протиповітряна оборона знищила 11 крилатих ракет Калібр і всі 19 шахедів.

"Загалом ворог завдав 14 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, готель, дитячий садочок та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у зведенні Генштабу.

Протягом доби відбулось 17 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Бахмутському напрямку українські захисники успішно відбили атаку ворога в районі Кліщіївки Донецької області, на  Мар’їнському напрямку відбито сім атак ворога безпосередньо в районі Мар’їнки Донецької області.

"Противник намагався відновити втрачене положення в районі Новомихайлівки Донецької області, але успіху не мав", - повідомляє Генштаб ЗСУ.

Ворог продовжував обстріли міст і сіл на більшості нарямків.

"Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у вечірньому зведенні.

Зокрема протягом доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один удар по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділами ракетних військ уражено 9 артилерійських засобів, район зосередження озброєння і військової техніки, склад боєприпасів та станцію РЕБ противника.