ЗСУ відбили атаки росіян на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Запорізькому напрямках.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 37 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ 9 жовтня.

Загалом, росіяни завдали шість авіаційних ударів, здійснили 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій українських військ та цивільних об’єктів України.

Авіаційних ударів зазнали: Грабовське Сумської області; Костянтинівка Донецької області; Новоданилівка, Роботине, Оріхів Запорізької області; Берислав Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 90 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському напрямку ЗСУ відбили три атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки ворога в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки росіян північніше Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив близько 15 невдалих атак в районах Авдіїївки, Мар’їнки, та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ наступальних (штурмових) дій не вели.

На Запорізькому напрямку ЗСУ відбили атаку ворога в районі північніше Новопрокопівки Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили росіян.