Тривають запеклі бої на Бахмутському напрямку. На вказаній ділянці фронту ЗСУ перехопили стратегічну ініціативу.

Речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов заявив, що українські захисники на Бахмутському напрямку перехопили стратегічну ініціативу. ЗСУ ведуть наступ широким фронтом. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

За словами Ковальова, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Він розповів, що на напрямку Рівнопіль-Володине на межі Донецької та Запорізької областей ЗСУ мали частковий успіх та закріплюються на досягнутих рубежах.

"Завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Російські окупаційні війська чинять шалений опір. Водночас ворог зазначає значних втрат в особовому складі та техніці", - зазначив Ковальов.

Крім того, тривають запеклі бої на Бахмутському напрямку. На вказаній ділянці фронту ЗСУ перехопили стратегічну ініціативу.

Як повідомив Ковальов, на Бахмутському напрямку українські воїни ведуть наступальні дії широким фронтом. На флангах міста Бахмут ЗСУ продовжують чинити тиск на противника, вибивають з раніше захоплених рубежів.

Також українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.