Українські військові продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.


Протягом доби українські військові мали успіх в районах південніше Роботиного у Запорізькій області. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 8 вересня. 



"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території, мають успіх в районі південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах", - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що протягом доби відбулось 24 бойових зіткнення. Війська РФ завдали 10 ракетних, 60 авіаційних ударів, здійснили 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Лиманському сили оборони відбили атаки противника в районі Новоєгорівки Луганської області, а на Авдіївському напрямку - в районі Авдіївки Донецької області.

 

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. 
 

Протягом доби авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один по позиціям зенітно-ракетних комплексів противника.
 

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили склад боєприпасів, дев'ять артилерійським засобів, шість пунктів управління та станцію радіоелектронної боротьби противника.