Сили оборони продовжують відбивати атаки ворога на сході та півдні та ведуть наступ на двох напрямках.

Збройні сили продовжують оборонятися на сході та півдні України, а також наступають на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Протягом минулої доби на фронті відбулося 72 бойових зіткнення, повідомив Генеральний штаб у ранковому зведенні 17 жовтня.

Загалом ворог завдав десяти ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 87 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському напрямку ЗСУ відбили близько 15 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та ще п'ять атак біля Стельмахівки та Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили три атаки росіян в районі населеного пункту Андріївка Донецької області та продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, протягом доби українські воїни відбили понад десять атак.

На Мар’їнському та Шахтарському напрямках ЗСУ відбили понад 15 атак противника в районі Мар’їнки Донецької області та ще п'ять атак південніше Золотої Ниви та південніше Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони не допустили втрат позицій південно-західніше Новоданилівки, Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку українська армія веде контрбатарейну боротьбу, успішно уражає склади та тили противника.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Мають частковий успіх в районі західніше Вербового Запорізької області. Українські воїни завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - наголосили в Генштабі.

Протягом доби українська авіація завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили два вертольоти на посадкових майданчиках, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.