Російські війська на Куп'янському напрямку намагаються перехопити ініціативу і діяти агресивно, задіюють більше авіації. Але наміри ворога відомі, ситуація складна, але контрольована. За добу на Лимано-Куп'янському напрямку знищено 35 окупантів, 110 поранено, повідомив у четвер заступник командувача Східного угруповання військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону, пише УНН.

"Куп'янський напрямок залишається одним з тих, де ворог намагається перехопити ініціативу, намагається діяти агресивно і намагається прорвати нашу оборону. Проте в силу багатьох заходів, які були прийняті,.. віддані накази, посилена оборона, посилені ударні засоби. Відтак, ситуація хоча складна, але контрольована. Ми знаємо... їхні наміри, відтак, діємо, щоб зірвати його наміри", - сказав Череватий.

Він повідомив, що за цю добу на Лимано-Куп'янському ворог 559 разів завдавав ударів артилерією по наших позиціях.

"Більше авіації задіяно... – 16 авіанальотів за цю добу по всій діляньці. 4 спроби атакувати наші позиції здійснив. Під час відбиття атак 35 окупантів знищено, 110 поранено. Знищено три танки, гаубицю Д-20, ДПЛА "Орлан-10", 7 авто, три польових склади з боєприпасами та три ворожих бліндажі", - розповів Череватий.

Нагадаємо

9 серпня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що російські війська сформували наступальне угруповання на Куп'янському напрямку і намагається рухатись вперед, але безуспішно, і що мета ворога - прорвати оборону і вийти до Куп'янська.