На Бахмутському та Лиманському напрямках російські війська за минулу добу здійснили понад 1000 обстрілів, Сили оборони знищили 119 окупантів. Про це у п'ятницю сказав речник Східного угруповання ЗСУ полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону, пише УНН.

Бахмутський напрямок

"На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути ворога. Хоча він пробує контратакувати - цієї доби, зокрема, в районі Берківки. Атак на цьому напрямку: 406 разів ворог обстріляв нас різними типами артилерії, 12 боєзіткнень відбулося, 73 окупантів знищили, 156 поранили, двох взяли в полон", - сказав Череватий.

З його слів, на цьому напрямку Сили оборони підбили два ворожих танки, чотири БМП, РСЗВ "Град", легкий броньований артилерійський тягач МТ-ЛБ, два склади з боєприпасами і два БпЛА "Ланцет".

Череватий вказав, що просування тут продовжується. "Там іде поетапна робота, метою якої є утримання ініціативи, нанесення максимальних втрат ворогу. І при цьому максимально зберігаючи свій особовий склад й інші сили і засоби", - сказав Череватий.

Він зазначив, що на Бахмутському напрямку росіяни мінують територію.

"Там безперечно ворог також мінує територію, всебічно використовує як природні, типу водних, або інших перешкоди, а також систему фортифікацій. Тому перед активними діями у нас проходить дуже детальне, поетапне планування, навчання і злагодження підрозділів, як проходити мінні поля та різного роду перешкоди", - вказав речник.

При чому для цього використовуючи як і стару "техніку радянського зразку", "так надану уже партнерами, як, наприклад, танки "Біппер" німецькі", зазначив Череватий.

Лиманський напрямок

На Лиманському напрямку ворог, зі слів Череватого, здійснив понад 600 обстрілів з артилерії.

"Ворог уже багато тижнів підряд намагається бути там активним, атакує. За цю добу п'ять разів атакував, зокрема в районі Невського, Тернів, Білогорівки. 607 разів завдав різних артударів, сім авіаударів. 46 окупантів під час відбиття атак було знищено, 118 поранено", - сказав Череватий.

Як зазначив речник, тут було знищено ворожий танк, три 120-міліметрових міномети, самохідний міномет "Тюльпан", два польових склади з боєприпасами, також один контрбатарейний радар та п'ять автомобілів.