За добу на Лиманському напрямку було знищено 24 зразки озброєння та військової техніки ворога, серед яких танки, ББМ та гармати.

Війська РФ зменшили інтенсивність наступальних дій на Лиманському напрямку. Сили оборони за добу ліквідували там понад 163 окупанти та знищили 24 зразки озброєння і військової техніки. Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"Ворог вирішив встигнути до настання холодів здобути і вигідні позиції, і спробувати максимально просунутися до Куп’янська. Проте так просто йому це не вдасться, оскільки довгий час ми обладнували там інженерні позиції, робили мінно-вибухові загородження, противник вже наражається на них та відчуває потужність наших укріпрайонів на цьому напрямку", - зазначив речник.

За словами Євлаша, ситуацію на цьому напрямку постійно контролює командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський.

"Ворог 687 разів обстрілював наші позиції на цьому напрямку, використовує традиційно як реактивну артилерію, так і ствольну. Також дуже широко застосовує міномети різних калібрів, переважно це крупні калібри 120 мм, та авіацію - це пари Су-35, Су-34, які використовують керовані авіабомби, та К-52 і Мі-8. ... Зараз дещо зменшилась інтенсивність бойових дій, оскільки розпочинається сезон дощів і проводити наступальні операції значно складніше для ворога. Проте наша основна задача - це докладати максимум зусиль, аби сточувати сили противника на цьому напрямку", - розповів Євлаш.

Він додав, що за минулу добу було знищено 24 зразки озброєння та військової техніки ворога, серед яких 5 танків Т-72, 6 ББМ, 4 гармати Д-30 та 1 Мста Б.

Євлаш зазначив, що війська РФ наразі акцентують свої сили поблизу Синьківки, Іванівки, Стельмахівки та Надії, однак Силам оборони вдається відбивати атаки та втримувати рубежі.