Показники опитування коливаються від 70 % на сході до 80 % на заході країни, йдеться у коментарі до результатів соцопитування.

78 % українців мають близьких родичів або друзів, поранених або загиблих через повномасштабну війну в Україні. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у період із 26 травня до 5 червня цього року.

"Серед тих, хто має таких близьких родичів або друзів, у середньому (використовувалося медіанне значення) називалося число 7. Тобто в середньому такі респонденти мають сімох близьких родичів або друзів, які були поранені або загинули", - йдеться у повідомленні КМІС.

Організатори опитування уточнюють, що 64 % українців мають принаймні одного близького родича або друга, який був поранений (у середньому мають п'ятьох поранених близьких людей), а 63 % - принаймні одного близького родича або друга, який загинув внаслідок війни (у середньому йдеться про трьох загиблих близьких людей).

Повідомляється, що показники опитування коливаються від 70 % на сході до 80 % на заході країни.

"Війна Росії проти України сформувала трагічний колективний досвід для абсолютної більшості українців. У всіх куточках України більшість населення має родичів або друзів, які були поранені чи загинули через російське вторгнення. І жителі Заходу, і жителі Сходу переживають однакові жахливі втрати, спричинені Росією", - зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький.

На думку соціолога, це зближує різних українців і дозволяє краще зрозуміти один одного, а також сприяє згуртуванню громадян України для перемоги над ворогом і покарання його за воєнні злочини.