Слідство припускає, що під час удару по 128 бригаді ворог мав на меті, в тому числі, ліквідувати комбрига, який випадково не прибув на шикування. Про це в ефірі телемарафону повідомила радниця комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, передає УНН.

«На сьогодні у слідства є припущення, що ймовірною «мішенню» в тому числі мав стати і комбриг, який не встиг на шикування за випадковим збігом обставин»,- сказала Тетяна Сап’ян.

Тетяна Сап’ян повідомила, що розслідування удару по 128 бригаді – це пріоритетне завдання для ДБР та нагадала, що наразі розпочато розслідування за 425 статті КК (недбале ставлення військової службової особи до служби). За її словами, слідчі працюють практично в цілодобовому режимі, щоб зʼясувати всі обставини і факти, що передували цим подіям.

Нагадаємо

У 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді підтвердили загибель 19 військових внаслідок ракетного удару армії рф під час урочистостей на Запорізькому напрямку 3 листопада. 

Згодом працівники Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових та мирних жителів внаслідок ракетного удару армії рф.