Бойовики Пригожина взяли в полон п'яного підполковника Міноборони РФ, який керував мінуванням.


Ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин заявив, що його найманці під час відступу з Бахмута Донецької області вступили в бій із регулярною армією Росії, бо та мінувала шляхи відходу. Також "вагнерівці" затримали підполковника Міноборони РФ, який керував мінуванням. Про це йдеться в рапорті пресслужби Пригожина, оприлюдненому в Telegram 4 червня.


"17 травня під час відступу з Бахмута вступили в бій із регулярною армією Росії, бо та мінувала шляхи відходу", - сказав Пригожин

За його словами, найманці помітили поблизу селищ Опитне та Озарянівка неподалік Бахмута "групи Міноборони" Росії, які мінували дороги в тиловій зоні "вагнерівців". Туди, мовляв, висунулися сапери від ПВК, які виявили міни й почали розмінування. Однак згодом були змушені припинити роботи, оскільки по них відкрили вогонь зі стрілкової зброї "з боку позицій Міноборони" Росії.

 

Пригожин зазначив, що російські солдати влучили у двигун вантажівки Урал, чим вивели її з ладу.

 

Після цього, за його словами, "вагнерівці" покинули транспорт і "розосередившись, вжили заходів у відповідь щодо усунення небезпеки та затримання".

 

Серед затриманих військовослужбовців РФ, як заявляє Пригожин, є командир 72-ї окремої мотострілецької бригади, підполковник, який перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Пізніше пресслужба Пригожина опублікувала допит цього підполковника. На відео той заявив, що обстріляв машину "через особисту неприязнь" до ПВК Вагнер.