Прямої загрози для України через прибуття туди бійців пвк “вагнер” немає, розвідка стежить за ситуацію и готова буде відреагувати. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі ТВ, пише УНН.

«Наша оцінка дуже проста: на сьогодні прямої загрози [з території білорусі] немає, але ми готові: відслідковуємо все, що пов’язано з так званою пвк «ваґнер». Це потужний компонент, який брав безпосередню участь у бойових діях, він підготовлений», ― заявив Скібіцький.

Також Скібіцький висловив сподівання, що найманці впк “вагнер” більше не братимуть участі у бойових діях проти України, хоча українська розвідка розглядає різні сценарії розвитку подій.

«Ми розуміємо, де знаходиться ворог. Відповідно, ведемо розвідку. Вся необхідна інформація ― доповідається, робляться висновки та відповідні дії для того, щоб нейтралізувати цю загрозу, якщо вона буде зростати», ― заявив представник ГУР МО України. 

Він додав, що чистки в рядах армії рф, які розпочались після спроби заколоту на росії та тривають досі, не дадуть бажаного для ворога результату.

«Чистки навряд чи здатні змінити ситуацію в російській армії, тому що моральний дух дуже низький, особливо у тих, хто перебуває на лінії фронту», ― пояснив він.