Російські крилаті ракети та дрони-камікадзе змінювали напрямок під час нічного нападу на Україну 25 вересня.


Під час сьогоднішньої нічної атаки по Україні запущені російськими окупантами ракети та дрони-камікадзе маневрували. Вони летіли в одному напрямку, а потім поверталися в бік Одеси. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону в понеділок, 25 вересня.

 

За його словами, попри руйнування в Одеській області, робота підрозділів повітряного командування Південь була "бездоганною". Вони знищили всі 19 дронів-камікадзе та 11 із 12 крилатих ракет Калібр.

 

"Посилення півдня країни є актуальним. Ракети Онікс складно збивати. Протидіяти їм можна, але засоби ураження проти них не діють. Ракета надзвукова, летить дуже низько. Тому ці ракети неможливо збивати тими засобами протиповітряної оборони, які існують", - сказав Ігнат.

 

Речник розповів, що цієї ночі росіяни використали три різні засоби повітряного нападу. Тактика ворога полягала в зміні напрямків застосування ракет і дронів.

 

"Фактично долітаючи вже зі східних регіонів у центр країни, вони розвернулися і по молдовському кордону вже повернулися до Одеси. Противник застосовує різні засоби повітряного нападу, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони й максимально завдати збитків, уразити об'єкти", - пояснив речник Повітряних сил ЗСУ.