У Росії від агітаційних банерів, листівок та мобільних агітаційних пунктів перейшли до прямого вербування мігрантів на війну проти України.

В Росії мігрантів, які нещодавно отримали громадянство РФ, змушують йти на війну. Про це у п'ятницю, 1 вересня, йдеться у звіті ISW.

Зокрема аналітики ISW, спираючись на низку джерел, повідомляють, що російська влада в Красноярському краї затримала 21 мігранта з російським громадянством, які не перебували на обліку у військкоматах, і видала 18 з них військові повістки. 

 

Крім того, російські силовики провели рейди в торгових центрах та на ринках Нижегородської області, вручивши військові повістки 50 мігрантам, які нещодавно набули російського громадянства.

Два тижні тому великий рейд провели на Софійській овочебазі в Петербурзі - близько сотні людей, які нещодавно отримали російські паспорти, відвезли до військкоматів.

Тим часом, як пишуть місцеві ЗМІ, незважаючи на війну, приплив трудових мігрантів до Росії зростає. За даними Федеральної служби безпеки, за перший квартал поточного року на роботу до Росії в'їхало 1 мільйон 300 тисяч іноземців. Це у півтора рази більше, ніж роком раніше. Понад 90 відсотків мігрантів є громадянами країн Центральної Азії.