Зловмисники після захоплення Лимана вступили до лав окупаційної адміністрації, зазначили в СБУ.

Співробітники СБУ затримали дев'ять мешканців прифронтового міста Лиман на Донеччині, які добровільно співпрацювали з Росією. Про це повідомляється на сайті спецслужби у суботу, 22 квітня.

Серед затриманих 38-річний житель міста, який одразу передавав інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території району. Комунікацію з агресором підтримував через заборонену в Україні соцмережу Однокласники.

Також затримано колишнього командира варти Лиманського центру безпеки громадян. У липні минулого року він погодився очолити створену загарбниками місцеву "пожежно-рятувальну частину міністерства ДНР".

Викрито ще трьох колаборантів, які після захоплення міста вступили до лав окупаційної адміністрації.

"Двох із них призначили на "посади" у "відділ внутрішньої політики та взаємодії зі ЗМІ" та "відділ земельних відносин", а ще один став "охоронцем міськради". Наразі їм повідомлено про підозру за ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність)", – розповіли у СБУ.

Ще четверо зловмисників поширювали у заборонених соцмережах заклики на підтримку РФ, а також повідомлення, в яких виправдовували скоєні росіянами військові злочини.

Крім того, співробітники СБУ виявили схованку з російською зброєю та боєприпасами. З облаштованої у занедбаній приватній будівлі схованки дістали реактивний піхотний вогнемет Джміль, гранати та запали до них, 20 підривників, 150 набоїв.

За всіма викритими фактами незаконної діяльності продовжуються розслідування.