"Поважна" делегація росіян спробувала оглянути "трофейний" БПЛА, але сталася детонація, стверджують джерела у ГУР.

У російському місті Курськ стався вибух безпілотника на аеродромі Халіно. Є загиблі та поранені серед керівництва російського авіаційного полку. Про це повідомила LIGA.net з посиланням на джерело у Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноброни України у понеділок, 25 вересня.

Вказано, що на аеродромі Халіно базується 14-й гвардійський винищувальний авіаційний полк ім. Жданова, на озброєнні якого є літаки росіян Су-30СМ.

Спочатку про "тривожні" новини з аеродрому в Курську почали писати російські Telegram-канали, пов'язані з авіацією. Натомість влада РФ традиційно замовчує те, що сталося.

 

LIGA.net

 

За даними джерел у ГУР, потужний вибух стався на злітно-посадковій смузі. Росіяни перехопили силами РЕБ "український БПЛА" поряд з аеродромом, і далі дрон нібито був "безпечно приземлений" на злітно-посадковій смузі. Після цього оглянути дрон та сфотографуватися приїхало керівництво авіаполку та офіцери ФСБ.

"Коли "поважна" делегація спробувала оглянути "трофейний" БПЛА, сталася детонація боєприпасу", – розповів співрозмовник.

Під час вибуху були вбиті або отримали поранення:

  • командир 14 авіаполку;
  • один із його заступників;
  • група офіцерів-авіаторів;
  • представник військової контррозвідки ФСБ;
  • працівники аеродрому.