Аналітики зазначають, що попри заяви російських пропагандистів про "просування" окупантів, візуальних підтверджень цього немає.

Російські "військкори" заявили про те, що їхні загарбники просунулися на кількасот метрів у глибину біля Терного (на захід від Кремінної) та захопили кілька незазначених українських опорних пунктів. Однак ці заяви не підтверджуються. Про це йдеться в звіті Інституту з вивчення війни (ISW).

Геолоковані кадри показують, що російська піхота нещодавно просунулася на північну околицю Синьківки. Позиційні бої тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на північний захід від Сватового біля Табаївки; на захід від Кремінної в районі Ямполівки і Терного; і на південь від Кремінної в районі Білогорівки і Верхньокам'янська.

Також російські окупанти просунулися в районі Бахмута на тлі позиційних боїв. Російські пропагандисти заявили про захоплення окупантами незазначеного лісового масиву на північ від Богданівки і незначно просунулися в районі Іванівського. Однак аналітики ІSW не спостерігали візуальних свідоцтв просування РФ у жодному з цих районів.

Окупанти трохи просунулися на захід від Донецька на тлі позиційних боїв. Геолоковані кадри показують, що вони просунулися в Георгіївці, попри те, що прокремлівський "військкор" заявив, що окупанти навіть просувалися вулицями Геологічною, Лермонтовою і Залізною на південній околиці Красногорівки і "досягли успіху" в районі Перемоги. 

Іще один "військкор" стверджував, що росіяни начебто просунулися в Новомихайлівці. Візуальних підтверджень цих "досягнень" немає, зазначають аналітики ISW.