Мати і дочка допомагали російським загарбникам проводити так звані "вибори", коли частина регіону ще була окупована.

Служба безпеки України затримала в Херсонській області сім’ю колаборантів, що помагала російським окупантам провести фейковий референдум у 2022 році. Про це СБУ повідомила у себе в Telegram у четвер, 21 вересня.

Затримані - жительки Бериславського району: мати з дочкою. Зловмисниці після захоплення регіону підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу у війні проти України.

"Обох колаборанток "призначили" до окупаційної "виборчої комісії" одного із місцевих селищ. Там вони здійснювали подворові обходи жителів та збирали «голоси за приєднання» Херсонщини до РФ", - ідеться в повідомленні.

Ворожі поплічниці погрожували ув’язненням, у разі відмови ставити "потрібну" відмітку у фейковому бюлетені. Колаборанток супроводжували під час цього озброєні бойовики.

Фігурантки фальсифікували "підсумки" фейкового плебісциту на користь країни-агресора.

"Після звільнення селища зловмисниці залишились на території району і сподівались, що про них "не згадають". Утім, співробітники СБУ викрили обох колаборанток, встановили їхні адреси і затримали", - додали в СБУ.

Затриманим повідомили про підозру за статтею Колабораційна діяльність (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України".

Жінки нині перебувають під вартою, триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

 

Н