Сили оборони за добу відбили 27 атак російських загарбників на Новопавлівському напрямку.


Протягом доби на фронті зафіксовано 64 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в суботу, 23 березня.

Загалом війська РФ завдали шість ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснили 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Куп’янському напрямку російські загарбники наступальних (штурмових) дій не вели. На Лиманському напрямку воїнами відбито шість атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Ямполівка, Роздолівка, Веселе Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону.

 

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 11 атак окупантів в районах населених пунктів Кліщіївка, Богданівка, Іванівське Донецької області. На Авдіївському напрямку захисниками відбито дев'ять атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське Донецької області. 

 

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка та Урожайне, де окупанти, за підтримки авіації, 27 разів намагалися прорвати оборону українських військ. 
 

На Оріхівському напрямку ворог три рази, за підтримки авіації, атакував позиції ЗСУ в районі населеного пункту Роботине Запорізької області. На Херсонському напрямку противник здійснив одну безуспішну атаку позицій українських військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.  

 

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.
 

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу, чотирьох пунктах упавління, засобу протиповітряної оборони, артилерійському засобу та станції РЛС противника.