Дії окупаційних військ та російських адміністрацій вимагають від українського підпілля організації паралельної системи надання медичної допомоги.

На тимчасово окупованих українських територіях загострюється гуманітарна криза. Зокрема, люди не можуть отримати медичну допомогу, також бракує ліків. Про це у неділю, 17 грудня, повідомили у Центрі національного спротиву.

"На тимчасово окупованих територіях не вистачає понад три тисячі медиків. Також зберігається дефіцит ліків. Адже росіяни повністю переорієнтували медичну систему на ТОТ задля обслуговування окупаційних військ", - зазначили у відомстві.  

Для цивільних, аби отримати кваліфіковану медичну допомогу, ворог вимагає у людей оформлення російських документів.

"Такі дії окупаційних військ та російських адміністрацій вимагають від українського підпілля організації паралельної системи надання медичної допомоги на дому чи у пристосованих для цього приміщеннях медичних пунктів установ", - зазначили у ЦНС. 

Також представники організації закликали людей на ТОТ за можливості формувати запас медикаментів першої необхідності та освоювати базові правила надання первинної домедичної допомоги.