Павлюк впевнений, що найближчим часом ситуація на фронті стабілізується, і українські війська перейдуть в активні дії.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив, що ситуація на фронті залишається тяжкою, але контрольованою. Україна планує провести цього року контрударні дії. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

За словами Павлюка, росіяни роблять наразі все, щоб максимально окупувати території до виборів президента в Росії. Згідно з перехопленими розмовами, на штурми ворог кидає навіть тих, хто без підготовки прийшов на фронт тиждень-два тому.

"Все робиться для того, щоб перехопити ініціативу. Наша задача - стабілізувати лінію фронту, максимально знищити ворога, максимально зробити перегрупування для виведення частин, які потребують відновлення, створити ударне угрупування та провести цього року контрударні дії. Нам це вдається. Ситуація стабілізується", - заявив командувач Сухопутних військ.

Він додав, що наразі залишилось кілька гарячих напрямків: напрямок Авдіївки; напрямок Часового Яру; напрямок Терни в сторону Лимана.

"Я думаю, що ми найближчим часом стабілізуємо ситуацію і зробимо все, щоб війська перейшли в активні дії та перехопили ініціативу", - зазначив Павлюк.