Є інформація, що від удару ракетами з HIMARS по російському полігону в Донецькій області загинули щонайменше 60 солдатів із Забайкалля.

Полігон російської армії біля села Трудівське під Волновахою у самопроголошеній "ДНР" попав під ракетний обстріл, жаліються пропагандисти. Офіційно в ЗСУ ситуацію поки не прокоментували, а от, за попередніми даними від самих окупантів, в результаті удару загинули більше 60 солдат.
Пропагандисти навіть назвали винного в обстрілі. Хто "злив" росіян – далі в сюжеті.

Подробиці удару

Російська служба BBC з посиланням на джерела в армії РФ, стверджує, що начебто українські військові, зранку 20 лютого обстріляли російський полігон з реактивної системи залпового вогню HIMARS. Було випущено дві ракети.

У цей момент на базі знаходилися солдати 36-ї гвардійської мотострілецької бригади (військова частина 06705). Постійне місце дислокації бригади – місто Борзя в Забайкальському краї.

Як стверджує ЗМІ, у момент удару на плацу знаходилися військовослужбовці трьох рот бригади. Це приблизно 200-300 чоловік, які чекали, коли до них прибуде командувач 29-ї армії Східного військового округу генерал-майор Олег Моїсеєв.

Інформацію про те, що військові РФ чекали на генерала, також підтверджує відомий у Росії z-пропагандист Тринадцятий (Єгор Гузенко). Ще один російський так званий воєнкор Роман Сапоньков додає, що "великий командир", на якого чекали солдати, так і не приїхав на полігон.

 

 

Окрім цього пропагандисти дивуються, що за кілька годин після удару по полігону міністр оборони Сергій Шойгу зустрівся з російський диктатором Володимиром Путіним. Шойгу доповів про "успіхи армії РФ в Авдіївці та на інших ділянках фронту", але не згадав про "трагедію на полігоні".

Що відомо про втрати Росії

В ніч на 21 лютого у соцмережах почали з'являтися численні фотографії та відеозаписи, зроблені, як зазначається, на полігоні після "прильоту". На них видно десятки загиблих людей у військовій формі.

 

 

На одному з відеозаписів, знятому начебто після удару, один із військових каже: "Шикували в чистому полі командири".

За попередньою інформацією, у тому числі самих військовослужбовців 36-ї бригади, в результаті "прильоту" могли загинути щонайменше 60 російських військових, зазначає BBC. Гузенко додає, що загинули 65 людей, а кількість поранених ще встановлюється.

Офіційна реакція

Влада Забайкальського краю заявила, що перевіряє інформацію про загибель військовослужбовців регіону в "ДНР".

"Губернатор краю тримає зв'язок з Міноборони для встановлення достовірності інформації, що поширюється українськими інтернет-ресурсами", – повідомляється в Telegram-каналі уряду Забайкалля.

У Міноборони РФ і Генштабі ЗСУ поки не коментували ситуацію.