Сили оборони України мали частковий успіх у напрямку Урожайного, під Старомайорським і закріплюються, повідомили у четвер у Генеральному штабі ЗСУ, пише УНН.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. В напрямку Урожайного, південніше та південнно-східніше Старомайорського - мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", - вказали у Генштабі у соцмережі X.

За даними Генштабу, противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новокалинового, Авдіївки, Побєди, Новомихайлівки. Ворог, як зазначається, зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. У той же час, противник продовжує чинити потужний опір, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує свої резерви, додали у Генштабі.

"На Бахмутському напрямку українські воїни продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах", - повідомили у Генеральному штабі.

Водночас, як повідомляється, Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському та Лиманському напрямках. "Противник вів безуспішні наступальні дії в районі північно-східніше Дружби, здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки. Тривають важкі бої", - зазначається у повідомленні.