У місті на Дніпропетровщині пошкоджено чотири приватні будинки. Крім того, під обстрілами перебував Нікополь, там поранено тьох цивільних.

Війська РФ здійснили ракетну атаку на Павлоград та обстріляли Нікополь з артилерії. Про це 7 липня повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Він зазначив, що атака на Павлоград сталася вночі та минула без жертв і поранених. Уламками було пошкоджено чотири приватні будинки. 

"Натомість на Нікопольщині є постраждалі. У райцентрі під час вечірніх та ранкових обстрілів травмовано трьох жінок 38, 65 та 71 років", - наголосив очільник регіону.

Лисак уточнив, що росіяни били по Нікополю з важкої артилерії та дронів-камікадзе, також застосовували РСЗВ. У місті пошкоджено три підприємства, коледж, дитсадок, гаражний кооператив, десять приватних осель, три господарські споруди, газопровід. Знищено авто.

"Зачепило й техніку рятувальників. Після одного з ударів вони гасили займання у будинку, коли ворог атакував знову. Самі вогнеборці встигли пройти в укриття", - додав голова ОВА.

Також ворожих атак зазнали Марганецька та Покровська громади, наслідки з'ясовуються.

Вночі на території області працювала ППО. Сили Повітряного командування Схід знищили одну ракету та розвідувальний дрон.