Західні аналітики не знайшли візуального підтвердження заяв російських пропагандистів про про просування Росії.

Російські окупанти 15 жовтня продовжили наступ з метою оточення Авдіївки Донецької області. Їм не вдалося досягнути успіхів, але вони можуть найближчим часом активізувати спроби оточити місто. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у своєму добовому звіті.

Аналітики попереджають, що будь-яке зниження темпів наступальних дій росіян може бути результатом коригування тактичної обстановки, і найближчими днями вони можуть активізувати спроби оточити Авдіївку.

Російські війська зосередили значне угруповання сил у складі підрозділів 15 мотострілецького та 11 стрілецького полків на фронті між Авдіївкою та Донецьком і вже здійснили наступальні дії в цьому районі. 

Експерти припускають, що російське угруповання зможе вести наступальні операції, спрямовані на оточення Авдіївки, якщо російські командири захочуть понести відносно великі втрати, попри те, що їх буде недостатньо для стрімкого прориву.

Український Генштаб повідомив, що Сили оборони відбили понад 15 російських штурмів під Авдіївкою, а також на північний захід і південний захід від населеного пункту.

Аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження заяв про про просування Росії в цьому районі або геолокаційних відеозаписів будь-яких інших досягнень окупантів.

Українські військові спостерігачі та російські джерела заявили, що російські сили не досягли бажаного негайного прориву і зіткнулися з великими втратами та повільнішими, ніж сподівалося раніше, темпами просування.