Росіяни місяць накопичували ракетний ресурс, проте все витратили під час однієї атаки, зазначив Андрій Юсов.

Росія у четвер, 9 березня, під час ракетної атаки на Україну витратила ту кількість ракет, яку виробляють протягом місяця. На цьому наголосив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони (МО) України Андрія Юсова в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Він зазначив, що росіяни продовжують ракетний терор, проте нині фіксується дефіцит ракетного озброєння, зокрема високоточних ракет.

"Вони місяць накопичували сили, зокрема, працювало виробництво, але сьогодні фактично все, що було зроблено, було витрачено на українські трансформатори", - пояснив він.

За його словами, розвіддані свідчать, що росіяни досі намагаються вигадувати різноманітні підходи, щоб обходити міжнародні санкції.

"Частково це може вдаватися, але не в тих обсягах, які б задовольняли потреби військово-промислового комплексу... Російський ВПК останні десятиліття значною мірою деградував і сьогодні вже не складає єдиного комплексу повного циклу, який може сам виготовляти все, що потрібно" , – вважає він.

Усі останні російські розробки базувалися на іноземних комплектуючих, з якими у Росії великі складнощі, зазначив Юсов. Однак це не означає, що "ракети закінчилися, але безмірного запасу у них немає".