Рівень підготовки бійців відновленої 104-ї дивізії недостатній і нижчий за стандарти для десантників, зазначають в Міноборони Британії.


Росія на тимчасово окупованій частині Херсонської області почала розгортати новосформовану дивізію десантників. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки в Х в четвер, 30 листопада.

 

Британська розвідка припускає, що Росія вперше почала розгортати в Україні новосформовану 104-ту армійську десантно-штурмову дивізію. Це відбувається на окупованій Херсонщині.

 

Про плани відновити цей підрозділ, який з 1998 року скоротили до розміру бригади, у серпні поточного року заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу. За даними аналітиків, підпорядковані підрозділи 104-ї дивізії ймовірно включають 337-й полк і 52-гу артилерійську бригаду.  

 

В Міноборони Британії також припускають, що рівень підготовки бійців відновленої 104-ї дивізії недостатній і нижчий за стандарти для десантників, яких вважають "елітою". За нею скоріш за все буде стежити командувач Повітряно-десатних військ Росії генерал-полковник Михайло Тєплінський, якого з жовтня назначили керівником групи військ Дніпро.