У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про безуспішні спроби російських військ прорвати оборону українських захисників на Куп'янському й Авдіївському напрямках.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір неділі, 17 грудня.

"Протягом доби відбулося 54 бойові зіткнення. Ворог завдав 2 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у зведенні.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп’янському напрямку ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ: українські захисники відбили 6 атак противника біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 8 атак ворога в районах Макіївки Луганської області та східніше Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 5 атак противника поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ: відбито 15 атак ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 10 - південніше Тоненького, Невельського та Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області: противник здійснив 4 безуспішні атаки на позиції українських захисників.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області, продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 зенітно-ракетним комплексам противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони знищено 7 ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Підрозділи ракетних військ уразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійський засіб та склад боєприпасів противника.