На думку чиновника Міноборони, утримання Бахмута було ключовим моментом у підготовці України до контрнаступу.

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов вважає, що Росія буде в паніці, коли почнеться український контрнаступ.

"Ми почнемо наш контрнаступ, коли і де – зараз не має значення. І коли це станеться, Росія буде в паніці, ви побачите багато паніки. Вони досі не розуміють, що їхня пропаганда демонструє неправдиву картину того, що насправді відбувається на місцях. Ця війна буде виграна на землі, а не на екранах телевізорів, не в інтернеті… Я не здивуюся, якщо одного дня, можливо, цього або наступного місяця, ми побачимо щось, що сприятиме негайному краху російської стратегії або її армії, економіки", - відзначив Гаврилов.

За його словами, утримання Бахмута було ключовим моментом у підготовці України до контрнаступу. Утримуючи плацдарм у "фортеці" Бахмут, Україна викрила той факт, що російська військова машина "вже не тієї якості, яку ми бачили рік тому, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну і в першій хвилі в'їхала на танках".

"Бахмут продемонстрував не лише нам в Україні, але й ворогу, що для Росії немає військового рішення у цій війні; навіть гірше, наприкінці цієї війни на Росію чекає військова катастрофа, і ми це побачимо найближчим часом", - заявив він.

Гаврилов додав, що після багатьох місяців виснажливої війни ситуація на місцях може почати розвиватися дуже стрімко.