Різко, майже вдвічі за день, зросла активність російських військових на Куп'янському напрямку.


Кількість бойових зіткнень з початку доби 26 травня на фронті зросла до 83. На Куп'янському напрямку активність російських військ зросла майже вдвічі. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні.

"Різко, майже вдвічі за день, зросла активність ворога на Куп'янському напрямку. Не спадає вона і на Покровському", - йдеться в повідомленні.
 

Українські війська вживають заходів щодо утримання позицій та знищують наступальний потенціал противника.

 

На Харківському напрямку без особливих змін. Війська РФ продовжують спроби покращити тактичне становище поблизу Вовчанська та Липців. У районі Липців вдарили ще трьома КАБами. Загалом на півночі Харківщини в неділю окупанти скинули вже 22 керовані авіабомби.

 

На Куп'янському напрямку тривають шість бойових зіткнень із 21 від початку дня. Ворожі штурмові дії тривають неподалік Новоєгорівки, Петропавлівки, Берестового та Греківки. Росіяни не припиняють авіаударів - ще два сталося по територіях поблизу Богуславки та Шейківки.

 

На Лиманському напрямку триває бій біля Тернів. Ситуація контрольована.

 

На Покровському напрямку відбулося вже 31 бойове зіткнення. Ворог за підтримки авіації спрямовує основні зусилля поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Сокіл та Уманське. Також завдав три авіаудари біля Скучного та Новоселівки Першої.

 

Війська Росії продовжують бити керованими авіабомбами та некерованими авіаракетами на Времівському напрямку, біля Старомайорського, Урожайного та Ольгівського. Кількість зіткнень не змінилася. За іншими напрямками обстановка істотних змін не зазнала.