Сили оборони уразили 11 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

За минулу добу українські військові військові відбили 36 атак російських агресорів на Бахмутському напрямку і нанесли по ним низку потужних ударів. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні в неділю, 14 квітня.

Загалом вчора відбулося 76 бойових зіткнень. Ворог завдав 1 ракетного та 109 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіаційних ударів зазнали 25 начелених пунктів у шести областях. Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів у дев’яти регіонах.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог наступальних дій не вів.

На Бахмутському напрямку наши воїни відбили 36 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий, Опитне, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили дев’ять атак в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони стримували ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку загарбники шість разів атакували позиції ЗСУ в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовлявся від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби ворог здійснив три безуспішних атаки позицій наших військ.

Водночас наші воїни продовжували активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. Авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одному пункту управління, двом наземних станціях управління безпілотниками та одному зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двом районам зосередження особового складу та двом засобам ППО противника.