Партизани з'ясували кількість російських військових, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України.

На тимчасово окупованих територіях України знаходиться  близько 35 тисяч Росгвардійців. Про це у неділю, 7 січня, повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

"Станом на січень 2024 року Росія зосередила на окупованих територіях близько 35 тисяч Росгвардійців. Половину з них складають регулярні формування, які за структурою розподілені до бригади, 5 батальйонно-тактичних груп та у 44 тактичні групи", - повідомили у ЦНС.

За даними, переданими від українського підпілля, солдати Росгвардії пригнічують цивільний опір у тилу, проводячи фільтраційні заходи серед цивільного населення та виявляючи учасників підпільного руху.

"На озброєнні у цих підрозділів, окрім службових автомобілів та ББМ, є танки, артилерійські системи, а також вертольоти. І весь цей спектр озброєння вони застосовують для упокорення незгодних з російською окупацією", - повідомили в центрі.

За словами партизанів, ці підрозділи залучалися для охорони "виборчих дільниць" на окупованих територіях під час псевдореферендуму у вересні 2022 та псевдовиборів у вересні 2023 років.

"Росгвардія буде основним інструментом тиску на громадянське населення у ході підготовки до виборів президента Росії, запланованих на березень 2024 року", - попереджають у ЦНС.