росіяни планують за літо “промити мізки” понад 10 тисячам дітей на тимчасово окупованих територіях Запорізької області під приводом вивозу їх "відпочинок", пише УНН з посиланням на Центр національного спротиву, пише УНН. 

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни поставили план перед гауляйтерами щодо вивезення понад 10 тисяч місцевих дітей на "відпочинок".

Дітей вивозять у табори у Дагестані, Чувашії, Краснодарському краї й інше. Проєкт курує партія міжнародного злочинця володимира путіна "єдиная россия". В таборах дітей піддають ідеологічній обробці через пропагандистські концерти й "освітні заходи".

При цьому нерідко діти стають жертвами злочинів, зокрема в дитячому таборі у анапі чотири дитини з тимчасово окупованих територій Донеччині стали жертвами педофіла, який скористався їх безправним статусом на віддаленій землі.

"Це і є політика геноциду українців, коли росіяни свідомо знищують ціле покоління в промисловому масштабі на рівні державної програми. До цієї програми залучена не лише верхівка агресора, чи купка колаборантів на місцях, а педагоги, лікарі, артисти й інші працівники таборів", - зауважили у Центрі.