Своїми злочинними діями росіяни відкотили розвиток окупованих регіонів на багато років назад, підкреслили в підпіллі.

На тимчасово окупованих територіях Донецької області України російські загарбники влаштували ще одну хвилю аудиту промислових підприємств. Війська держави-агресора складають перелік обладнання, яке ще не розграбоване та має цінність. Про це у неділю, 14 квітня, повідомили в Центрі національного спротиву.

Як вказують підпільники, після того як перелік промислового обладнання буде складено, загарбники планують вивезти його під виглядом металобрухту у Росію, щоб використовувати у своїх цілях.

Як зазначили в ЦНС, назначена Кремлем "влада" у захоплених містах провела так звану "націоналізацію" усіх українських підприємств і таким чином загарбники влаштували для себе "законний" спосіб розпоряджатися майном підприємств.

"Здебільшого з заводів вивозять нібито металобрухт та відправляють до Росії через порт у захопленому Бердянську в Запорізькій області", - зазначили в ЦНС. 

Там додали, що грабування промислових об'єктів відбуваються підрядниками-колаборантами під наглядом військових держави-агресора.

"Окупована Донеччина сьогодні нагадує часи СРСР кінця 80-их - розруха, безробіття, брак ліків та продуктів", - підкреслили підпільники.