За фактом обстрілу ворогом евакуаційного човна на Херсонщині розпочато розслідування. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення Херсонської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні прокуратури.

За даними слідства, 11 червня 2023 року російські військові вкотре почали обстрілювати цивільне населення під час проведення евакуаційних заходів з підтоплених населених пунктів тимчасово окупованої лівобережної частини Херсонщини.

«Внаслідок цього троє людей загинуло. Щонайменше 23 людини травмовано. Дані уточнюються», - повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо

Сьогодні, 11 червня, росіяни обстріляли евакуаційний човен, якій забирав цивільних з окупованого ворогом лівого берегу Херсонщини, де окупанти провалили евакуацію мирного населення після затоплення територій внаслідок підриву Каховської ГЕС.

За попередніми повідомленнями, йшлося про трьох загиблих й 10 поранених. Пізніше міністр внутрішніх справ повідомив, що попри підступний обстріл вдалося евакуювати 21 людину.