Командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, реагуючи на прибуття групи пвк "вагнер" до білорусі, наголосив, що Україна не дозволить ворожим розвідувальним диверсійним силам діяти на нашій території. Він підкреслив, що оборонці на Київському напрямку та у Чорнобильській зоні мотивовані та готові дати відсіч ворогу, передає УНН. 

“Останнім часом у засобах масової інформації багато повідомлень про приїзд великої групи "вагнера" на територію білорусі. Звісно, це робиться з метою психологічного тиску на населення України. Але ми сприймаємо це як загрозу і робимо усе, аби диверсійні розвідувальні групи не змогли діяти на території України, зокрема, на Київському напрямку у Чорнобильській зоні. Цього тижня зруйновано 5 дорожніх напрямків, які вели до державного кордону з білорусью, утворено більше 60 лісових завалів, які заміновані, та викладено більше 2.5 тис мін саме на цьому напрямку”, - сказав Наєв.

Він додав, що тренування сил і засобів проводиться регулярно, щотижня по декілька разів.

Нагадаємо

Раніше Наєв повідомляв, що Україна посилює ділянки державного кордону через прибуття найманців пвк «вагнер» євгена пригожина на територію білорусі. 

Зокрема на Чернігівщині на кордоні із білорусю тільки на одному з напрямків вирито понад 40 км протитанкового рову. Також утворено понад 30 тисяч мінних пасток для ворожих сил.