Агресори постійно ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів, а також активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості.

Росія і Білорусь зосередили біля північного кордону з Україною близько 22 тисяч військовослужбовців. Але ситуація залишається контрольованою. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв у п’ятницю, 19 січня.

Зокрема, на території Росії ворог створив й утримує угруповання загальною чисельністю 20 тисяч осіб. Ці військові постійно ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів, а також активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості.

"Відмічаються заходи з переозброєння підрозділів на новітні або модернізовані зразки озброєння", – зазначив Наєв.

У свою чергу Білорусь вздовж кордону з Україною утримує 1800 військових. Вони на постійній основі проводять заходи бойової підготовки, нарощують системи спостереження та інженерно-фортифікаційне обладнання вздовж кордону.

В межах так званої "Союзної держави" Білорусь продовжує надавати посильну допомогу Росії у війні проти України шляхом постачання та ремонту озброєння і військової техніки.

"На підприємствах військово-промислового комплексу білорусі здійснюється виробництво нових та переробка застарілих боєприпасів, з подальшою їх передачею в інтересах Збройних сил Росії", – відзначив Наєв.