Дмитро Сінченко, журналіст із Кропивницького, мав позивний Перун, був бійцем Української добровольчої армії.

У боях за Україну загинув журналіст Дмитро Сінченко. Про це в п’ятницю, 8 березня, повідомила його колишня дружина Олена Сінченко.

"Я би не хотіла писати цей пост. Ніколи, за жодних обставин. І зараз не хочу. Але це легше ніж говорити кожному окремо. А ще дуже складно писати про Діму у минулому часі. У Дмитра була одна велика любов - Україна. Він мріяв про її світле майбутнє і намагався робити все, щоб прийти до нього, як можна швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя. Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною", - написала Олена.

Вона просить усіх, хто хоче вшанувати пам’ять загиблого, щоб сум був світлим, надає реквізити для донатів, які мнаблжатимуть перемогу, а також запевняє, що Дмитро радів би, якби світ ставав кращим від світлих вчинків кожної людини.

"Не беріть і не давайте хабарів. Боріться за свої права. Живіть по совісті і по Конституції. Говоріть українською, читайте українське, слухайте українське. Декомунізуйте та дерусифікуйте себе і простір навколо себе. Повірте, він радітиме, де б не був", - такі способи вшанування пам'яті загиблого Олена Сінченко вважає найкращими.

Дмитро Сінченко, журналіст із Кропивницького, мав позивний Перун, був бійцем Української добровольчої армії. Пішов до лав УДА після початку повномасштабного вторгнення РФ. Багато писав про будні бійців на фронті. А до того з 2014 року значну частину свого часу присвячував волонтерству.

За даними Інституту масової інформації, Дмитро Сінченко - 73-й журналіст, який загинув через російську агресію.