На Тарвійському напрямку росіяни посилили авіаційні удари та удари дронами - камікадзе, намагаючись оборонятись від наступальних дій ЗСУ. Про це в ефірі телемарафону телемарафону поінформував речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони України Таврійського напрямку майор Валерій Шершень, пише УНН.

«У зоні відповідальності угруповання «Таврія» ворог продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, а також відзначається веденням активної оборони на Бердянському та Мелітопольському напрямках», - зазначив Шершень.

Він додав, що росіяни протягом минулої доби 24 рази атакували позиції українських військових, але нашим військовим вдалося відбити всі атаки.

«Окрім того, застосовуючи танки, РСЗВ та ствольна артилерія, ворог здійснив 577 обстрілів», - сказав речник. Він відзначив, що росіяни значно посилили авіаудари та удари дронами-камікадзе типу «Квадро».

«(рф – ред.) дошкуляє і безпілотниками. За минулу добу (зафіксований – ред.) – щільний вогонь авіації, 23 авіаційних удари. Використовуються і літаки Су-35. Також було зафіксовано 15 ударів дронами-камікадзе типу «Квадро», це найбільше, якщо брати за тиждень. І це робиться, щоб змусити нас відмовитися від у тому числі наступальної операції», - поінформував Шершень, зазначивши, що росіяни хоч і мають перевагу в небі, проте бояться наших ППО.