Двоє людей померли, п'ятеро поранені в результаті масованого артилирійського обстрілу на Херсонщині, повідомляє Херсонська ОВА, пише УНН.

Росіяни вкрили масованим артилерійським вогнем Білозерку, що під Херсоном. Поруч немає жодного військового обʼєкта, тож військові рф прицільно били по домівках мирних жителів області. Атака відбулась рано в ранці, коли люди ще спали у своїх оселях, повідомляє херсонська ОВА.

"На жаль, цього ранку російська армія забрала життя однієї людини, четверо осіб поранені", - йдеться в повідомленні. 

Двом постраждалим допомогу надали на місці медики, які оперативно прибули на місце ворожого обстрілу. Ще двох жінок з тяжкими пораненнями бригада “швидкої” шпиталізувала, нині лікарі борються за їх життя.

Пізніше в Херсоні російські окупанти вдарили по плавням. Рятуючись, двоє чоловіків спробували перетнути річку. На березі їх вже чекали українські медики, але, на жаль, 55-річний чоловік помер від осколкового поранення у груди. Ще один постраждалий – 77-річний херсонець – отримав поранення кінцівок та грудної клітини. Бригада “швидкої” шпиталізувала його до медзакладу в стані середньої тяжкості. Нині лікарі надають йому необхідну допомогу.

Також російська армія обстріляла складське приміщення. Загорання швидко ліквідували рятувальники, не давши вогню поширитися на інші будівлі, йдеться в повідомленні херсонської ОДА в Telegram.

За минулу добу ворог здійснив 74 обстріли Херсонської області, випустивши 423 снаряди з важкої артилерії та “Градів”.