Російські окупанти здійснили масований обстріл середмістя Херсона. Щонайменше семеро людей постраждало, двоє людей загинули. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура та голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає УНН.

“За даними слідства, 13 листопада близько 14:15 армія рф з РСЗО та артилерії здійснила масований обстріл середмістя Херсона. Внаслідок чого загинуло двоє людей: 45-чоловік та 62-річна жінка. Обидва у момент обстрілу перебували на вулиці. Наразі відомо про ще сімох потерпілих. Дані уточнюються”, — заявили у прокуратурі.

Правоохоронці додали, що за процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Зазначається, що в зону ураження потрапило і подвір’я однієї з лікарень міста. Де були повністю знищені три автомобілі, серед яких карета швидкої допомоги.

Також пошкоджені приватні та багатоповерхові житлові будинки, газопровідна мережа.

Голова Херсонської ОВА Прокудін додав, що в результаті обстрілу до хірургічного відділення шпиталізували двох чоловіків. У 62-річного травмовані ноги, а в 64-річного – поранення в районі живота.

Крім того, до лікарні доставили 50-річного чоловіка та 67-річну жінку. Їх стан медики оцінюють як задовільний.

Разом з тим у Херсонській ОВА заявили про потерпілого внаслідок російських обстрілів Берислава.

“Лікарі надали на місці допомогу 49-річному чоловікові. В нього – струс головного мозку та вибухова травма”, - йдеться у дописі.