Російські військові обстрілюють Харківщину та запускають свої ДРГ — таким чином готуючись до подальших штурмових дій. Про ситуацію на Куп’янському напрямку розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає УНН.

“Ворог фактично проводить підготовчі дії до майбутніх штурмових операцій. І це у них відбувається хвилями — спочатку вони накопичують певну кількість своїх військових, потім здійснюють штурмові дії. Далі українські захисники наносять досить серйозні ураження, ворог знову здійснює ротацію і далі готується до штурмових дій”, — сказав Олег Синєгубов.

Наразі на Куп’янському напрямку активні штурмові дії не проводяться. Росіяни здійснюють висування окремих диверсійно-розвідувальних груп з метою з’ясувати позиції українських військових — зазначив очільник ОВА.

Олег Синєгубов наголосив, що Куп’янський напрямок залишається для російських військових — пріоритетним. Адже атакуючи з цього боку, росіяни намагаються перемкнути увагу ЗСУ від інших напрямків, де наші воїни ведуть контрнаступ.

Загарбники регулярно наносять удари керованими авіабомбами по регіону. Не минулось без атак і цієї доби. Окупанти зранку вгатили по мостових переправах та по місту Куп’янськ.