Дуже рясно ворог сипав цими баражуючими снарядами. Влучання відбулися переважно по тих населених пунктах, де майже все зруйновано.

Вночі 30 грудня росіяни атакували дронами і завдали артилерійських обстрілів. Атака була сконцентрована більше на прифронтовій території - Херсонській області, влучань уникнути не вдалось. Про це заявила начальницю об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Дуже рясно ворог сипав цими баражуючими снарядами. Але влучання відбулися переважно по тих населених пунктах, де майже все зруйновано. Ворог просто продовжує терор. Також є влучання у самому Херсоні - це адмінбудівля одного з підприємств та декілька автівок. Але, на щастя, про постраждалих інформація не надходила", - розповіла Гуменюк.

За  словами, близько о 04:30 росіяни обстрілювали регіон з артилерії. Наслідки ударів наразі уточнюються. Українські бійці збили БпЛА "шахед" над Миколаївською областю й ще дві одиниці над Херсонською. Атака тривала майже чотири години.

Як зауважила Гуменюк, тривалість атаки пояснюється тим, що росіяни намагались обійти системи захисту й протиповітряної оборони.