Начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що росіяни не вперше говорять про використання бойових дельфінів в межах гібридної війни. Про це вона сказала в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

«Я думаю, що в умовах гібридної війни вони не вперше використовують такі вкиди про застосування тваринного світу у їх бойових діях, але враховуючи, що з ними навіть море незгодне, я думаю, що навіть дельфіни не погодяться працювати на їх боці», - розповіла Гуменюк.

Видання Naval News, яке спеціалізується на військово-морській тематиці повідомляло, що у вмф росії використовуються навчених дельфінів для захисту критично важливих баз від водолазів спецназу. Ці морські ссавці вже розміщені біля входу до гавані Севастополя в тимчасово окупованому Криму. Нові дані свідчать, що вмф росії направив дельфінів на іншу базу в північному Криму.

Аналітики вважають, що таким чином російські окупанти хочуть захиститися від українських спецпризначенців, які вже провели кілька успішних операцій із висадкою на західне узбережжя півострова.