За данними Держприкордонслужби, у білорусі, куди відправилися групи пвк “вагнер”, кількість російських найманців становить уже близько 5 тисяч. І хоча їх кількість загрози для України не становить, треба бути готовим до провокацій на кордоні, повідомив журналісту УНН речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Державна прикордонна служба України продовжує уважно відстежувати ситуацію з прибуттям і знаходженням в білорусі російських найманців. Відмічу, що ситуація по лінії кордону залишається повністю контрольованою підрозділами Державної прикордонної служби та інших складових Сил оборони нашої держави. Всі вони попереджені про подальші ризики, які можуть йти з території білорусі, яка, на жаль, перебуває під впливом росії і надає їй підтримку у розв’язаній проти України війні”, - повідомив речник Держприкордонслужби.

Від додав, що на початку, коли групи російських найманців почали заходити в білорусь, їх кількість оцінювалася в сотнях.

“Однак зараз, зважаючи на наявну інформацію щодо представників приватних військових кампаній, їх кількість інша і може сягати близько 5 тисяч. І хоч така кількість для України безпосередньої загрози не становить, ми маємо бути готовими до будь-яких ситуацій, у тому числі й до недопущення провокацій на кордоні”, - зазначив Демченко.

Також він зазначив, що Україна робить все необхідне, аби забезпечити надійну безпеку через перебування найманців в сусідній країні.

“Ми реагуємо відповідно. Відбувається подальше укріплення нашого кордону по всій протяжності і посилення необхідними засобами”, - проінформував Демченко.