На Куп'янському напрямку минулого тижня було «найгарячіше». Російські окупанти намагалися повернути втрачені ще восени минулого року позиції. Загарбники намагалися пробити українську оборони, але безуспішно. Про це повідомила у понеділок заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час включення в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

«Протягом минулого тижня обстановка була вкрай складною та напруженою, як на Сході, так і на Півдні. Ворог для себе обрав основним напрямком наступу саме Схід, і ми неодноразово про це говорили. Наступ там триває ще з січня цього року по декількох напрямках – це Лиманський, Куп'янський, Авдіївський, Мар'їнський напрямки. На Бахмутському напрямку ворог також намагається наступати», - розповіла Маляр.

За її словами, весь минулий тиждень Схід був епіцентром бойових дій.

«На Куп'янському напрямку, мабуть, було найгарячіше, і ворог намагався там повернути втрачені ще восени минулого року позиції. У них такий план, вони хочуть на Харківщині повертати ті території, які втратили під час того, як ми їх звільняли. Це був напрямок дуже гарячий, ворог намагався пробити нашу оборону. Ворогу це не вдалося, але протистояння було дуже жорстке», - сказала Маляр.

Окрім того, вона повідомила, що на Лиманському напрямку в районі Серебрянського лісу точилися бої й безкінечні штурми були весь минулий тиждень.

Раніше Маляр повідомляла, що російські війська на Куп'янському напрямку прагнуть повернути втрачені минулої осені території, Сили оборони відбивають ворожі атаки тут та ще на двох напрямках, ворог же прагне відтягнути сюди українські війська з напрямку наступу.